3 katalysatoren voor de groei van je bedrijf

Waarom groeien sommige bedrijven en andere niet ? Daar kunnen 1000-en redenen voor zijn, maar deze kan je samenvatten in 3 hoofdcategoriën. Deze VLOG geeft je er een overzicht van.

Hallo, ik ben Sven Saerens van Mutandiss, ik ben Business Result Coach en ik heb een gratis videotraining gemaakt, speciaal voor jou om een overzicht te geven van de drie redenen waarom bedrijven niet groeien.

Je kan zeggen: het zijn katalysatoren maar als het niet goed in orde is, zijn het net zo goed inhibitoren, stoppers, en dan gaat het bedrijf in neerwaartse spiraal en uiteraard groeit het dan niet meer.

Waarom doe ik dat?

Ik heb een persoonlijke missie en die missie is het verspreiden en implementeren van kennis bij entrepreneurs. Maar ook bij intrapreneurs, managers die een beslissingsbevoegdheid hebben in een bedrijf. Ik wil hun ook inspireren om via die kennis betere resultaten te boeken binnen hun bedrijven en binnen hun teams. Op die manier kunnen zij dan op hun beurt weer impact genereren voor zichzelf en voor anderen.

Kortom, ik help met het verbeteren van het  businessresultaat.

Hoe gaan we nu te werk?

We gaan samen kijken naar de beperkingen van onszelf en van uw organisatie.  We doen dit vanuit het holistisch beeld, organisatie en persoon. Tijdens mijn 20 jaar ervaring heb ik ontdekt dat er drie grote patronen terug te vinden zijn die vaak aan de basis liggen van heel wat problemen.

1. Marketing en verkoop.

Een organisatie groeit niet meer als ze er niet in slaagt op een gepaste manier, aan de gepaste doelgroep, de juiste producten of diensten te verkopen.

Kortom, als er problemen zijn met marketing en verkoop.

Dat start bij:

 • het bepalen van wie jouw klanten zijn,
 • het bepalen van hoe je met die klanten om zal gaan,
 • hoe je er in slaagt om die klanten naar je toe te brengen
 • hoe je die klanten ook aan jou zal binden.

We weten allemaal dat het veel makkelijker is om producten of diensten aan een bestaande klant te verkopen dan om een nieuwe klant voor jou te winnen. Wanneer je er met je organisatie dus in slaagt om nieuwe klanten voor jou te winnen, zal je organisatie gaan groeien en zal je resultaat verbeteren.

2. Schaalbare infrastructuur of net het gebrek daaraan.

Hier zit heel wat achter:

 • de organisatie
 • wie doet wat?
 • wie draagt welke verantwoordelijkheden?
 • de echte infrastructuur en de fysieke systemen
 • de computers, de machines, de gebouwen,…

Zijn deze allemaal voldoende aangepast aan de grote van de organisatie?

Verder kan je je ook de vraag stellen of deze infrastructuur nabij genoeg is bij de klanten. Wanneer je actief bent binnen een bepaalde regio is deze natuurlijk eindig. Wil je je operaties vergroten naar andere regio’s, zal je daar dan ook voldoende aanwezigheid moeten hebben in de vorm van infrastructuur.

Het ook belangrijk dat je, wanneer je organisatie gaat groeien, flexibel blijft werken en dus teams gaat aanstellen.

3. Leiderschap.

Een ondernemer moet een visie ontwikkelen waardoor zijn medewerkers een duidelijk doel hebben, zijn medewerkers kunnen aansturen, voorbeeldgedrag stellen,…

Wanneer een bedrijf groeit, is de uitdaging de juiste profielen aan te trekken die samen met de zaakvoerder een leiderschapsteam kunnen vormen. Vindt de ondernemer deze juiste mensen niet, kan de groei stagneren of zelfs achteruit gaan.

Deze 3 katalysatoren moeten in balans zijn. Het is geen OF-verhaal , maar een EN-verhaal.

 

Zit je met vragen over de groei van je bedrijf, heb je nood aan een extern klankbord over 1 van volgende bottlenecks:

 • te weinig tijd,
 • te weinig verkoop,
 • medewerkers werken niet naar hetzelfde doel als jij,
 • er is een groot personeelsverloop,
 • de groei is beperkt,
 • je groeit net te snel,
 • je kampt met klantenklachten, ….,

aarzel niet om me te contacteren voor een gratis kennismakings-coaching, online of bij jou in het bedrijf. Vooraf proberen we samen al even de grootste knelpunten te bekijken.

Ik kijk er naar uit om met jou kennis te maken.

Want, Business Results Rule! – Your Results Rule!

Met hartelijke groeten

Sven Saerens – Business Result Coach

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie