Een Facebook-profiel gebruiken voor je bedrijf? Doe het niet!

Een profiel gebruiken voor je bedrijf is tegen de regels van Facebook. Profielen zijn enkel toegelaten voor personen. Niet voor bedrijven of organisaties die Facebook wensen te gebruiken voor commerciële communicatie. Dan moet je een pagina maken.

Creëer dus altijd een pagina als je met je bedrijf actief wordt op Facebook!

Voor wie dat nog niet gedaan heeft, is er goed nieuws. Je kan je profiel (gelukkig) omzetten naar een pagina, zodat al je vrienden van je persoonlijk profiel omgezet worden naar volgers van je bedrijfspagina.

Aan de slag!

Ga naar http://www.facebook.com/pages/create.php?migrate en klik op “Aan de slag”:

fb 1

Het vraagt wat tijd, maar als het lukt komt het volgende in beeld:

FB 2

Wanneer je je persoonlijk profiel omzet in een pagina, wordt automatisch volgende info overgenomen:

  • Je vrienden en volgers worden omgezet in personen die je nieuwe pagina leuk vinden
  • De profielfoto van je persoonlijk profiel wordt de profielfoto van de bedrijfspagina
  • Je gebruikersnaam wordt ook de gebruikersnaam van de pagina
  • Je behoudt je rol op andere pagina’s die jij beheert

Het kan even tijd vragen wanneer je je Facebook profiel hebt omgezet naar een pagina voordat al je vrienden omgezet zijn naar likers/volgers.

Welke soort pagina kies ik voor mijn bedrijf of organisatie?

FB 3

Je kan volgende richtlijnen gebruiken:

Heb je een locatie (zoals een winkel, café, restaurant, sportclub, bedrijf) waar je mensen kunt of wilt ontvangen én bijv. wilt laten “inchecken” via Facebook? Kies dan voor “Plaats of lokaal bedrijf”.

Als je geen officiële openingstijden hebt, of een bezoekadres en openingstijden niet van belang zijn (zoals bij webshops, blogs, zelfstandigen die van thuis uit werken…)? Dan kies je best voor “Bedrijf, organisatie of instelling”.

Ook vzw’s kunnen beter kiezen voor de “Bedrijf, organisatie of instelling” pagina! Je houdt dan namelijk de controle over de pagina én je kunt een subcategorie kiezen bij het aanmaken van de pagina.

Ben je eigenaar van een groot (bekend) merk dat producten verkoopt via meerdere kanalen (zowel online als offline)? Dan kies je voor een “Merk of product” pagina.

Pas op : Als je een bedrijfsnaam invult, deze komt bovenaan op de pagina te staan. Deze is niet meer aan te passen wanneer je meer dan 200 likes (volgers) hebt!

Ooit een Groep gemaakt voor jouw bedrijf of merk?

Wanneer je ooit een groep aangemaakt hebt voor je bedrijf op Facebook, kun je deze niet omzetten naar een Facebook bedrijfspagina. Je zal dan een nieuwe pagina moeten maken en alle groepsleden daarvan op de hoogte stellen, zodat ze je nieuwe bedrijfspagina kunnen beginnen volgen.

Facebook en andere digitale marketing gebruiken voor jouw bedrijf?

Samen met de experten van Internet Marketing School organiseert Mutandiss dit najaar verschillende workshops over digitale marketing in het algemeen.

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren